“TAJNA PRIČA VITEZOVA TEMPLARA” PREMIJERNO NA KANALU VIASAT HISTORY

Viasat History predstavlja tajne najtajanstvenijeg i najmoćnijeg srednjovjekovnog viteškog reda vitezova templara, od uspona njihove nebeske moći do pada u plamenu dijaboličnosti. Od rituala i tradicija srednjovjekovnog viteštva, preko pokušaja njihovog potpunog uništenja, do navodnog tajnog preživljavanja i službenog nasljeđa koje spaja Svetu zemlju i europski kontinent. U ovoj uzbudljivoj trodijelnoj dokumentarnoj seriji Tajna priča vitezova templara, čiju premijeru možete pogledati na programu Viasat History u ponedjeljak, 23. studenoga, u 22:00 sata, ispričat ćemo tajanstvenu priču o vitezovima templarima. Uz ekskluzivan pristup „Tajnom vatikanskom arhivu“, stručnjaci će objasniti opširnu mitologiju koja ih okružuje, zajedno s novootkrivenim povijesnim činjenicama i dosad neobjavljenim informacijama.

Tajna priča vitezova templara prati povijest vitezova templara, poznatih po specifičnim bijelim ogrtačima s crvenim križevima, koji su se u vrijeme križarskih ratova u Svetoj zemlji odvažno borili za Krista i papu. Vitezove templare osnovao je Hugues de Payens kao poseban vjersko-vojni red u okviru tradicije srednjovjekovnog viteštva, a na ruku im je išla njihova izravna poveznica s kraljem i papom, po čemu su se razlikovali od drugih viteških redova, kao što su hospitalci i pripadnici malteškog reda. Ova će dokumentarna serija prvi put podrobno rekonstruirati vezu između povijesnih zbivanja i suvremenih događaja vezanih uz vitezove, čija je izvorna zadaća bilo štititi hodočasnike tijekom putovanja u Jeruzalem nakon križarske pobjede u prvom križarskom ratu.

U tri zanimljive epizode otkrijte događaje koji su templarima donijeli golemu moć, ali zbog kojih su poslije postali i mete dotad neviđene kampanje mržnje, čiji je cilj bilo proglasiti ih neljudima pomoću nevjerojatnih optužbi za dijaboličnost i monstruoznost. Puna su dva stoljeća vitezovi mučeni, ubijani, spaljivani na lomači, pa su s vremenom istrijebljeni. Tajne i misterije njihovog uspona i pada pozorno ćemo rekonstruirati potkrijepljenim povijesnim zapisima nastalim u vremenu nakon uništenja reda.
Tajna priča vitezova templara, premijerno na programu Viasat History, u ponedjeljak, 23. studenoga, u 22:00 sata, s emitiranjima u isto vrijeme tri večeri zaredom (23., 24. i 25. studenoga).

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i prijedloge

NAZOVITE NAS

Nazovite kontakt centar na broj 0800 9700

PIŠITE NAM

Pošaljite nam email na info@totaltv.hr