KKR PREUZIMA UNITED GROUP

Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P. (zajedno sa svojim povezanim društvima, “KKR”) danas je objavio potpisivanje konačnog ugovora o kupnji United grupe (Total TV, Telemach, SBB) od fonda Mid Europa Partners. Sadašnja uprava, na čelu s osnivačem Draganom Šolakom će i dalje upravljati društvima i zadržati značajan udio u United grupi.

Financijski detalji transakcije neće biti objavljeni.

United grupa je vodeći Pay-TV (kablovski, DTH) i širokopojasni operater u jugoistočnoj Europi, s populacijom od preko 20 milijuna stanovnika u regiji. United grupa posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 milijuna korisnika kablovske i satelitske televizije, Interneta, fiksne i mobilne telefonije.

Henrik Kraft, partner u KKR-u i vođa KKR tima za telekomunikacije i tehnologiju u Evropi je rekao: “Izuzetno nam je drago što postajemo partneri s Draganom Šolakom i njegovim timom. Izgradili su jaku i sofisticiranu platformu za TV i telekomunikacije i vrlo nam je drago što ćemo podržavati društvo u njegovom daljem razvoju.”
Dragan Šolak, osnivač i predsjednik izvršnog odbora United grupe, izjavio je: “Veselim se partnerstvu sa KKR-om. Njihova stručnost i iskustvo u sektoru, kao i globalni resursi i mreža će biti velika prednost za našu tvrtku u sljedećoj fazi razvoja.”

Johanes Huth, partner u KKR-u i šef europskih operacija kaže: “KKR je ostvario uspješan niz investicija u području telekomunikacija i medija. Uvjeren sam da će investicija u United grupu biti podjednako uspješna.”

Komentirajući ugovore, suosnivač i jedan od izvršnih direktora KKR-a, Henry Kravis je rekao: “Ovo je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Europi. Nadovezuje se na investicije u više od 40 europskih tvrtki u 12 zemalja i pokazatelj je našeg povjerenja u perspektivu United grupe, pod rukovodstvom Dragana i njegovog talentiranog tima, kao i u samu regiju.”

U tijeku su trenutno uobičajena odobrenja transakcije i njen završetak se očekuje krajem 2013. godine.

O KKR-u
Osnovan 1976. i predvođen Henryjem Kravisom i Georgeom Robertsom, KKR je vodeći globalni investicijski fond sa 83,5 milijardi dolara u imovini, od 30. lipnja 2013. Sa uredima širom svijeta, KKR upravlja ogromnom imovinom putem različitih investicijskih fondova. KKR nastoji stvoriti vrijednost donošenjem operativne stručnosti svojim portfolio tvrtkama, kao i putem aktivnog praćenja i kontrole svojih investicija. KKR dopunjuje svoju investicijsku stručnost i jača interakciju sa investitorima fonda kroz odnose sa klijentima i platformom za velika tržišta. KKR & Co L.P. akcije se nalaze na newyorškoj burzi. “KKR” uključuje i ogranke, investicijske fondove kao i sva druga povezana investicijska društva.

total tv logo

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i prijedloge

NAZOVITE NAS

Nazovite kontakt centar na broj 0800 9700

PIŠITE NAM

Pošaljite nam email na info@totaltv.hr