KKR preuzima United Group

Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P. (zajedno sa svojim povezanim društvima, “KKR”) danas je objavio potpisivanje konačnog ugovora o kupnji United grupe (Total TV, Telemach, SBB) od fonda Mid Europa Partners. Sadašnja uprava, na čelu s osnivačem Draganom Šolakom će i dalje upravljati društvima i zadržati značajan udio u United grupi.

Financijski detalji transakcije neće biti objavljeni.

United grupa je vodeći Pay-TV (kablovski, DTH) i širokopojasni operater u jugoistočnoj Europi, s populacijom od preko 20 milijuna stanovnika u regiji. United grupa posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 milijuna korisnika kablovske i satelitske televizije, Interneta, fiksne i mobilne telefonije.

Henrik Kraft, partner u KKR-u i vođa KKR tima za telekomunikacije i tehnologiju u Evropi je rekao: “Izuzetno nam je drago što postajemo partneri s Draganom Šolakom i njegovim timom. Izgradili su jaku i sofisticiranu platformu za TV i telekomunikacije i vrlo nam je drago što ćemo podržavati društvo u njegovom daljem razvoju.”
Dragan Šolak, osnivač i predsjednik izvršnog odbora United grupe, izjavio je: “Veselim se partnerstvu sa KKR-om. Njihova stručnost i iskustvo u sektoru, kao i globalni resursi i mreža će biti velika prednost za našu tvrtku u sljedećoj fazi razvoja.”

Johanes Huth, partner u KKR-u i šef europskih operacija kaže: “KKR je ostvario uspješan niz investicija u području telekomunikacija i medija. Uvjeren sam da će investicija u United grupu biti podjednako uspješna.”

Komentirajući ugovore, suosnivač i jedan od izvršnih direktora KKR-a, Henry Kravis je rekao: “Ovo je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Europi. Nadovezuje se na investicije u više od 40 europskih tvrtki u 12 zemalja i pokazatelj je našeg povjerenja u perspektivu United grupe, pod rukovodstvom Dragana i njegovog talentiranog tima, kao i u samu regiju.”

U tijeku su trenutno uobičajena odobrenja transakcije i njen završetak se očekuje krajem 2013. godine.

O KKR-u
Osnovan 1976. i predvođen Henryjem Kravisom i Georgeom Robertsom, KKR je vodeći globalni investicijski fond sa 83,5 milijardi dolara u imovini, od 30. lipnja 2013. Sa uredima širom svijeta, KKR upravlja ogromnom imovinom putem različitih investicijskih fondova. KKR nastoji stvoriti vrijednost donošenjem operativne stručnosti svojim portfolio tvrtkama, kao i putem aktivnog praćenja i kontrole svojih investicija. KKR dopunjuje svoju investicijsku stručnost i jača interakciju sa investitorima fonda kroz odnose sa klijentima i platformom za velika tržišta. KKR & Co L.P. akcije se nalaze na newyorškoj burzi. “KKR” uključuje i ogranke, investicijske fondove kao i sva druga povezana investicijska društva.

Imate pitanja?
Imate pitanja?
Pozdrav, kako Vam možemo pomoći?
Spajanje...
Nitko od naših agenata trenutno nije dostupan. Molimo pokušajte ponovo kasnije ili nam ostavite poruku.
Naši agenti su trenutno zauzeti. Molimo pokušajte ponovo kasnije.
:
:
:
Imate pitanja? Kontaktirajte nas!
:
:
Ovaj razgovor je završio.
Je li ovaj razgovor bio koristan? Glasajte za ovu chat sesiju.
Dobar Loš

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i prijedloge

NAZOVITE NAS

Nazovite kontakt centar na broj 0800 9700

POSJETITE NAS

Posjetite naša prodajna mjesta, očekujemo vas.

PIŠITE NAM

Pošaljite nam email na info@totaltv.hr