FORMULA 1 VN AUSTRIJE NA SK HD KANALU!

Red Bullov niz od šest uzastopnih pobjeda prekinut je na Silverstoneu od strane Ferrarija, nakon štete na podnici bolida Maxa Verstappena.

Posljednje dvije sezone Formule 1 gledali smo po dvije utrke u Austriji, koje su se vodile pod imenima VN Austrije i VN Štajerske. Red Bull ove godine ugošćuje jednu utrku – VN Austrije.
Ovogodišnja će utrka biti posebna po sprint formatu koji donosi jedan slobodni trening uoči kvalifikacija u petak, a sprint utrka, u trajanju od trećine normalne utrke, vozi se u subotu poslijepodne.

Pirelli u Austriju donosi tri najmekše gume koje ima u svojoj paleti (C3, C4, C5), baš kao i u Monaku, Azerbajdžanu i Kanadi. Potrošnja guma nije kritična zbog manjka dugih brzih zavoja, a zbog nekoliko vrlo sporih zavoja važna je i dobra trakcija, pa bi se staza svojim zahtjevima mogla usporediti s Kanadom i Australijom.

Vrlo jednostavna staza na prvi pogled, s tek nekoliko zavoja i brojnim pravcima, ali situacija je suprotna. Promjene u elevaciji koje su brojne, čine stazu nezgodnom kada se bolid vozi na granici, a sve to utječe na kočenja koja su često smještena na uzbrdicama i nizbrdicama. Izuzetno opterećenje trpe kočnice kojima je potrebno osigurati dovoljno zraka za hlađenje da izdrže 71 krug konstantnog opterećenja.

Staza Red Bull Ring se nalazi na nadmorskoj visini od 700 metara, a zbog rjeđeg zraka motori imaju manje snage, te turbina mora jače raditi da se nadoknadi manjak snage. Duljina kruga iznosi 4326 metara, a duljina utrke 307.020 km!

Može li Red Bull ovaj vikend uzvratiti u vlastitom dvorištu, na stazi na kojoj je Max Verstappen prošle godine dvaput slavio i koja nosi njihovo ime ili će Ferrari nastaviti pobjeđivati ? Kakva su vaša predviđanja za utrku ove nedjelje?

Formula 1 VN Austrije utrka je koja se ne propušta, a izravan prijenos vam donosi Sport Klub koji ekskluzivno možete pratiti u sklopu Osnovnog Total TV paketa, bez dodatne naknade.

Formula 1 VN Austrije

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i prijedloge

NAZOVITE NAS

Nazovite kontakt centar na broj 0800 9700

PIŠITE NAM

Pošaljite nam email na info@totaltv.hr