FORMULA 1 VELIKA NAGRADA MIAMIJA NA SK HD!

Miami, često zvan Gradom magije, prvi puta ugošćuje čarobnjake na četiri kotača.

Nova godina donosi i novu stazu, a ovog vikenda, u fokusu je Miami. Utrka u Miamiju je najavljivana s puno pompe te je u nju uloženo mnogo vremena i novca . Ulična staza koja se nalazi u sportskom kompleksu Miami Gardens ovoga vikenda postaje 11. američka staza koja će ugostiti bolide Formule 1.

Velika nagrada Miamija biti će peta ovosezonska utrka. U samom vrhu, kao i obično, je najzanimljivije. U prve četiri utrke po dvije pobjede su upisali Charles Leclerc i Max Verstappen. VN Italije u Imoli je zgusnula stanja u oba prvenstva, pa se tako Leclercova prednost ispred drugoplasiranog Verstappena smanjila na 27 bodova, dok se u konstruktorima Red Bull približio Ferrariju na 11 bodova.

Miami International Autodrom staza je na dobrom glasu, prikupila je mnoštvo pohvala, no izražen je i oprez. Spomenuta staza će biti 77. staza u povijesti Formule 1. Dužine je 5.4 km te je krasi 19 zavoja,7 desnih i 12 lijevih. Može se opisati kao spoj dugih zavoja i neobično dugačkih pravaca, a vozači će po takvoj stazi voziti u smjeru obrnutom od kazaljke na satu.

Simulacije predviđaju prosječne brzine kruga u kvalifikacijama oko 225 km/h s najvećim brzinama većim od 320 km/h, a otprilike 58% kruga vozi se punim gasom.

Budući da Formula 1 odlazi preko Atlantika, europskim gledateljima se vraća večernja satnica.

Prvi slobodni trening je na rasporedu u petak u 20:30 sati, a drugi slobodni trening počinje u 23:30 sati. Subota donosi treći slobodni trening u 19:00 sati te kvalifikacije u 22:00 sata.

Nedjeljnu utrku za Veliku nagradu Miamija, koja počinje u 21:30 sati, pratite na SK HD kanalu u sklopu Osnovnog paketa.

 

FORMULA 1 VELIKA NAGRADA MIAMIJA

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i prijedloge

NAZOVITE NAS

Nazovite kontakt centar na broj 0800 9700

PIŠITE NAM

Pošaljite nam email na info@totaltv.hr