A sad, nešto sasvim drugačije! Monty Python na Klasik TV-u

Klasik TV premijerno na kanalu donosi britanske komičare Monty Python, poznate zbog britkog i pomaknutog humora čija je pojava ostavila velik trag na popularnoj kulturi.

Od 4.3. petkom, subotom i nedjeljom u 22h na Klasik TV-u emitirat će se kultna humoristična serija Leteći cirkus Montyja Pythona.

Originalna i nadrealistična humoristična kolekcija skečeva komičarskog tima Monty Python kojeg čine Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin. Jedna od najgenijalnijih i najmaštovitijih humorističnih serija prikazivala se na BBC-ju od 1969. do 1974. Nisu se držali tradicionalnih pravila pisanja scenarija, već su prisvojili inovativan, savjestan pristup (potpomognut Gilliamovim animacijama), pomičući granice prihvatljivog, kako u stilu, tako i u sadržaju.

45 epizoda prepune su iščašenih šala, apsurdnih situacija, ali i društvene kritike. Serija je često ismijavala idiosinkraziju britanskog života (pogotovo profesionalaca) i ponekad se doticala politike. Članovi skupine visoko su obrazovani, te su njihove šale bile naglašeno intelektualne, s mnogim aluzijama na filozofe i likove iz književnosti, a skupini je uspjelo oblikovati takvu vrstu humora koju je bilo praktično nemoguće svrstati u određenu kategoriju, pa je za takav humor skovan pridjev “pajtonovski”.

Leteći cirkus uključuje neke kultne skečeve kao što su Mrtvi papagaj, Drvosječina pjesma, Ministarstvo smiješnog hoda, Španjolska inkvizicija i Prodavaonica sira.

Osim serije, gledatelji će imati prilike na Klasik TV-u pogledati i dva odlična filma iste komičarske skupine. U subotu, 9.4. u 22h na programu je Monty Python i Sveti gral, komedija o vitezovima u potrazi za Svetim gralom koja je postala suvremeno filmsko čudo o traganju za smislom života u kaosu sedamdesetih.

Dan nakon, u nedjelju 10.4. u 22h prikazuje se Brianov život, maštovita satira religije, parodija legende o Isusu Terryja Jonesa koja je stekla kultni status ne samo među pajtonovskim štovateljima, već i šire.

Za sve one koji još jednom žele uživati u skečevima Letećeg cirkusa ili se ponovno nasmijati uz neki od navedenih filmova, reprize se emitiraju uvijek dan nakon, u 18h.

Imate pitanja?
Imate pitanja?
Pozdrav, kako Vam možemo pomoći?
Spajanje...
Nitko od naših agenata trenutno nije dostupan. Molimo pokušajte ponovo kasnije ili nam ostavite poruku.
Naši agenti su trenutno zauzeti. Molimo pokušajte ponovo kasnije.
:
:
:
Imate pitanja? Kontaktirajte nas!
:
:
Ovaj razgovor je završio.
Je li ovaj razgovor bio koristan? Glasajte za ovu chat sesiju.
Dobar Loš

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i prijedloge

NAZOVITE NAS

Nazovite kontakt centar na broj 0800 9700

POSJETITE NAS

Posjetite naša prodajna mjesta, očekujemo vas.

PIŠITE NAM

Pošaljite nam email na info@totaltv.hr