A SAD, NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE! MONTY PHYTON NA KLASIK TV-U

Klasik TV premijerno na kanalu donosi britanske komičare Monty Python, poznate zbog britkog i pomaknutog humora čija je pojava ostavila velik trag na popularnoj kulturi.

Od 4.3. petkom, subotom i nedjeljom u 22h na Klasik TV-u emitirat će se kultna humoristična serija Leteći cirkus Montyja Pythona.

Originalna i nadrealistična humoristična kolekcija skečeva komičarskog tima Monty Python kojeg čine Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin. Jedna od najgenijalnijih i najmaštovitijih humorističnih serija prikazivala se na BBC-ju od 1969. do 1974. Nisu se držali tradicionalnih pravila pisanja scenarija, već su prisvojili inovativan, savjestan pristup (potpomognut Gilliamovim animacijama), pomičući granice prihvatljivog, kako u stilu, tako i u sadržaju.

45 epizoda prepune su iščašenih šala, apsurdnih situacija, ali i društvene kritike. Serija je često ismijavala idiosinkraziju britanskog života (pogotovo profesionalaca) i ponekad se doticala politike. Članovi skupine visoko su obrazovani, te su njihove šale bile naglašeno intelektualne, s mnogim aluzijama na filozofe i likove iz književnosti, a skupini je uspjelo oblikovati takvu vrstu humora koju je bilo praktično nemoguće svrstati u određenu kategoriju, pa je za takav humor skovan pridjev “pajtonovski”.

Leteći cirkus uključuje neke kultne skečeve kao što su Mrtvi papagaj, Drvosječina pjesma, Ministarstvo smiješnog hoda, Španjolska inkvizicija i Prodavaonica sira.

Osim serije, gledatelji će imati prilike na Klasik TV-u pogledati i dva odlična filma iste komičarske skupine. U subotu, 9.4. u 22h na programu je Monty Python i Sveti gral, komedija o vitezovima u potrazi za Svetim gralom koja je postala suvremeno filmsko čudo o traganju za smislom života u kaosu sedamdesetih.

Dan nakon, u nedjelju 10.4. u 22h prikazuje se Brianov život, maštovita satira religije, parodija legende o Isusu Terryja Jonesa koja je stekla kultni status ne samo među pajtonovskim štovateljima, već i šire.

Za sve one koji još jednom žele uživati u skečevima Letećeg cirkusa ili se ponovno nasmijati uz neki od navedenih filmova, reprize se emitiraju uvijek dan nakon, u 18h.

total tv logo

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i prijedloge

NAZOVITE NAS

Nazovite kontakt centar na broj 0800 9700

PIŠITE NAM

Pošaljite nam email na info@totaltv.hr